Фахівці розповіли, яким людям не слід налягати на картопля
Жертви діабету, гастриту чи особини із надмірною вагою не повинні часто включати у свій рацій картопля. Таку думку висловлюють ендокринологи.
Картопля — це найпопулярніший овоч у нашій країні, і з часу її завезення, картопля міцно зайняла своє місце на столах. Цьому сприяє її доступність, універсальність і цілий набір корисних якостей.
Але далеко не всі люди можуть поглинати картопля у великих обсягах. Зокрема, при діабеті та ожирінні картопля їсти не потрібно. Також не рекомендується вона і жертвам гастриту, у яких відзначається зниження кислотності. Втім, усім їм не обов’язково повністю виключати свій картопля з раціону, але дуже важливо, щоб його вміст у денному раціоні не перевищував 10%.
Сама по собі картопля може бути досить корисною, тому що в ній є натрій, калій, а також кілька найважливіших вітамінів. Нарешті, картопля — це цілий джерело клітковини, необхідної для повноцінної та злагодженої роботи травної системи.
Існують десятки страв із картопля, як і безліч способів її приготування. Фахівці рекомендують варення чи приготування на пару. До початку приготування картоплі необхідно зняти з неї шкірку, оскільки вона накопичує не зовсім корисні для здоров’я компоненти із землі та атмосфери. Катнгорично не рекомендують фахівці готувати картопля у фритюрі, тому що концентрація шкідливих речовин у цьому випадку може вирости.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!