Фахівці розповіли, у якому разі яйця на завтрак можуть шкодити серцю
Деяку годину тому зарубіжні вчені заявили, що вживання яєць може підвищувати ризик серцевих недуг. У новому дослідженні фахівці встановили, коли з’їдені за завтраком яйця справді можуть нашкодити.
Співробітниками Техаського університету було проведено два експерименти, щоб з’ясувати, наскільки істотною може бути шкода від яєць, вживаних на завтрак. Насамперед із боку ряду вчених було висловлено думку про те, що курячі яйця є багатим джерелом холестерину і тому їх щоденне споживання ніяк не можна вважати здоровою звичкою. Звучала навіть думка про те, що вживання яєць у цьому плані наносить людському здоров’ю шкоди більше, ніж горезвісний фастфуд, сприяючи розвитку атеросклеротичних явищ, передінфарктних та передінсультних станів.
Проте проведені експерименти не підтвердили такої властивості яєць. Їх автори констатували, що регулярне вживання яєць зовсім не призводить до надлишку насичених жирів в організмі, які б могли сприяти виникненню проблем із серцем та сосудами.
“Для здорових людей немає обмежень на споживання яєць”, – додали вторі роботи.
Але водночас цей висновок вчених належить до вживання «яєць без шкідливих добавок» — тобто без супроводу у вигляді олії, бекону чи ковбаси. Дослідники відзначили, що часто, говорячи про яйця на завтрак, люди мають на увазі змажену яєчню, яка містить у собі додаткові інгредієнти, і саме вони значно підвищують жирність та калорійність страви в цілому. Вживати яйця у такому комплекті фахівці не рекомендують.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!