Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Фрукти, які є кращими джерелами клітковини
Як ми всі чудово знаємо, клітковина є найважливішим елементом здорового раціону. З усіх фруктів яблуко традиційно вважається джерелом клітковини номер один, але насправді відшукаються фрукти, у яких із цим усе йде ще краще. Можливо, своєю славою яблука зобов’язані своєю доступністю та популярністю. Що ж, виберіть собі відповідний фрукт із нижчеподаного списку – не говорячи вже про те, що так ваш організм буде отримувати набагато більше клітковини, ніж з яблук, інформує sutura.org.ua
Фрукти з найвищим вмістом клітковини:
Малина
У склянці малини міститься 8 грамів клітковини, можливо, навіть більше, ніж у вівсяних пластівцях. У яблуках – всього по 3-4 грами, тож їм краще зразу здатися на милість переможця. Ожина мало чим поступається малині – 7 грамів на склянку. Так що якщо є необхідність збільшити споживання клітковини, мало що зрівняється з цими ягодами.
Груші
Чи не любите яблука? Спробуйте груші! У кожному фрукті міститься 5-6 грамів клітковини, а якщо ви їсте солодку, сокову грушу, не очищаючи від шкірки, то ще більше. Груші у червоному вині – чудовий десерт для тих, хто на дієті.
Сушіння інжир і фініки
Клітковина міститься не лише у свіжих фруктах (хто б сумнівався?). Солодкі до неможливості інжир і фініки містять 6 г клітковини в порції з 3 невеликих фруктів. Сушені фрукти можна додати в завтрак з пластівців або прихопити з собою на роботу – з’їсти як десерт.
Ківі
Кожен із цих невеликих фруктів з яскраво-зеленою м’якоттю, яку раніше називали “китайським крыжовником”, містить 2,5 грамів клітковини. Так, це менше, ніж 4 грами в яблуці, ну і що з того? Зате за один присід набагато легше з’їсти два або три ківі – а два ківі це вже цілих 5 грамів клітковини. Додавайте їх у фруктовий салат, це і смачно, і корисно.
Авокадо
Можна забути те, що авокадо – це фрукт, а ось забути його ніжній смак практично неможливо. Цілий авокадо містить аж 10 грамів клітковини – і хай з’ївши його цілком, можна заодно отримати чимало калорій і жирів (надо відзначити, корисних жирів), половина авокадо дає вам цілих 5 грамів.
Так чи інакше, але яблука як джерело клітковини – вчорашній день. Додайте у ваш раціон побільше різноманітності – організм вам за це тільки спасибі скаже.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!