Фрукти та овочі, які особливо корисні разом із шкіркою
Майже у всіх фруктів і овочів шкірка є їстівною і, більше того, дуже корисною. А ми часто викидаємо її.
Шкірка фруктів та овочів нерідко містить більше поживних речовин та клітковини, ніж м’якоть плоду. Звичайно, не варто їсти тверді шкірки, але, навіть, наприклад, шкірка банана містить багато корисних речовин і використовується в народній медицині. З неї роблять не тільки настоянки та відвари, а й варення.
Не варто чистити кабачки та баклажані. Особливо молоді – їх шкірка дуже корисна. Так, у шкірці баклажана містяться антиоксиданти антоціані, яких немає у м’якоті. Вони ефективно перешкоджають руйнуванню клітин, зменшують запалення. У шкірці кабачка багато антиоксидантів та витамину С.
У шкірці яблук червоного кольору багато витамину С і А, а також корисні мінерали: кальцій, залізо, фосфор. Краще не позбавляти від шкірки огірки – вона багата на калій, бета-каротином та витаминами групи В.
Навіть шкірка картоплі дуже корисна, тому молоду картошку, а також сорти, де вона тонка, рекомендується їсти разом із шкіркою. Зрозуміло, попередньо потрібно ретельно відмити її від забруднень.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!