Завтрак улітку не обов’язково робити гарячим, розповіли дієтологи, інформує sutura.org.ua

Каша вважається одним із найпопулярніших і корисних варіантів завтраку. У спекотну погоду страву можна модифікувати та зробити холодною. Вівсяні пластівці заливають водою чи йогуртом і прибирають на ніч біля холодильника, заявили лікарі.

Медики зазначили, що урізноманітнити такий завтрак допоможуть сезонні ягоди (полуниця, малина, чорниця, червона та чорна смородина) та фрукти (шматочки персиків, нектаринів, абрикосів чи яблук). Від бананів або винограду дієтологи порекомендували відмовитися, оскільки вони мають високий глікемічний індекс і в поєднанні з кашею можуть стати для організму «вуглеводною бомбою».

У спекотну погоду як завтрак підійде фруктове смузі. Приготування не займе багато години — достатньо збити у блендері фрукти чи ягоди з грецьким йогуртом чи соком. Щоб зробити напій менш калорійним, сік можна замінити на натуральний компот із сезонних ягід без додавання цукру або просто додати лід. А для більшої поживності у смузі можна додати трохи вівсяних пластівців, насіння чи горіхів, повідомили фахівці.

Також дієтологи згадали про омлет та яєчню з додаванням зелені, свіжих томатів чи молодих кабачків замість сосисок та бекону.