Ролі корисні тим, що у будь-якому вигляді риби містяться білки, витамини групи D, жирні кислоти омега, фосфор, йод, магній та інші мікронутрієнти, розповіли лікарі-гастроентерологи, інформує sutura.org.ua

За словами фахівців, завдяки вживанню цього продукту зміцнюється кісткова тканина, стінки вен, артерій, покращується кровотік та виводиться холестерин. Крім того, в ролах використовують листи норі, а вони багаті кальцієм, натрієм, фосфором, йодом, залізом, витаминами А, Е і С. Соєвий соус, зі свого боку, допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі, а васабі протиопухлинний ефект.

Маринований імбір, що додається до ролів… багатий на магній, калій, мідь. Він допомагає боротися з бактериями та вирусами, покращує пам’ять та увагу, послаблює м’язові болі та знижує холестерин, зазначили медики.

Однак у улюбленої багатьох людей японської страви є і протипоказання: через сахар і рисовий уксус, які використовують при приготуванні, їх не варто вживати людям з діабетом. Рис для ролів менш поживний, ніж звичайний, і містить багато вуглеводів, що загрожує набором ваги. Великими проблемами також загрожує надлишок у продукті йоду, застерегли гастроентерологи.