Гастроентерологи пояснили, з чим не можна їсти рибні консерви.
Сважається, що рибні консерви не вписуються у “корисне” меню. Гастроентерологи сказали, є винятки з “народного правила”.
За словами лікарів, консерви, всупереч популярній думці, — це чудовий альтернативний спосіб отримати запаси омега-3 кислот, хрому, фтору та міді, якими багата свіжа риба. Однак не рекомендується їсти консервовану рибу занадто часто, адже під час її виготовлення виробники додають багато солі та спецій.
Експерти радять їсти рибні консерви 1-2 рази на тиждень. З’їдати цілу банку риби не можна, навіть півбанки перевищувати норму вживання кухонної солі. Порція дорослого людини має бути ще меншою.
Що стосується якості продукції, то консерви, приготовані зі свіжої риби, смачніші та ароматніші. Рибу можна приготувати як в олії та соусі, так і у власному соку, але останній варіант є “найдієтичнішим”, наголосили медики.
Їсти рибу можна з овочами та зеленню, салатами. А ось із джерелами крахмалю — картоплею, буряком, рисом — продукт краще не поєднувати.
На думку лікарів, звернути увагу варто на печінку тріски, сайру, скумбрію та тунець.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!