У ньому більше антиоксидантів, ніж у яблуках

А також у чорному чаї та червоному вині. Це стосується саме гіркого шоколаду. Вещества, що в ньому містяться, здатні знизити ризик старіння клітин мозку і розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона, інформує sutura.org.ua

Він знижує стрес

Він послаблює лють та сильні негативні емоції. У людей, які протягом двох тижнів їли по 40 г шоколаду, відзначався нижчий рівень гормону стресу кортизолу.

Може знизити ризик проблем із серцем

Вчені оцінювали харчування 55502 дорослих у віку від 50 до 64 років і з’ясували, що ті, хто їв чорний шоколад регулярно (близько 30 г до шести разів на тиждень), рідше зазнавали аритмію, яка веде до серцевої недостатності.

Чи може підвищити лібідо

Звичайно, для значущого ефекту потрібно їсти його багато і часто (тоді, втім, з’являтися і недоліки). Але взагалі, шоколад містить фенілетиламін – речовина, яка виробляє організм у відповідь на фізичний потяг і що підвищує рівень допаміну.

Спорт стане ефективніше

За даними минулорічного дослідження, чоловіки-атлети, які вживали близько 10 г гіркого шоколаду щодня, не змінюючи режиму тренувань, відзначили покращення швидкості витривалості (порівняно з тими, хто їв білий шоколад).

Він знижує ризик розвитку діабету іншого типу

Упродовж 13 років дослідники стежили за харчуванням жінок, і ті, хто їв шоколад, рідше страждали від діабету, ніж ті, хто вживав його рідше одного разу на місяць. Насправді прямий зв’язок поки не доведений, але відомо, що корисні компоненти шоколаду можуть сприяти більшому виробленню інсуліну.

Мозок працює краще

В одному з досліджень проводився тест когнітивних функцій у трьох груп людей старшого віку. Тести видавались до і після вживання напоїв, що містять какао та трав’яні компоненти, щодня протягом восьми тижнів. Флавоноїди у складі какао покращують циркуляцію крові в організмі, що призводить до покращення пізнавальних здібностей.