За словами фахівців, любителі цього продукту піддають своє здоров’я та всю життя небезпеці, передає sutura.org.ua

Справа не тільки у можливому запаленні апендикса, але й високої калорійності насіння, що негативно впливає на роботу нірок, а також надлишку фосфору, це дуже небезпечно для головного мозку. Крім того, у насінні соняшнику може жити цвіль, яка виділяє афлатоксин. Останнє сприяє розвитку раку печінки.

Якщо говорити про шкоду насіння, то в першу чергу йдеться про апендікс. В останньому стимулюються мікроорганізми, які корисні для здоров’я, а саме для мікрофлори кишківника. В апендиксі дуже вузький прохід, який може бути заблокований не тільки лушпинням від насіння, але і навіть звичайною виноградною кісточкою. Після блокування починається процес запалення, і орган потрібно удаляти.

Є ще одна небезпечна особливість насіння – це висока калорійність. Виявляється, що у 100 г продукту є 155% від денної норми. Виходить, що вони калорійніші шоколаду та свинини. У обжарених насіння є багато жирів. У насіння соняшника існує і багато фосфору. Ця речовина негативно впливає і на почки, та на головний мозок. В результаті можуть звузитися судини, що призводить до ризику інфарктів та інсультів.

У 2017 році вчені зі США встановили, що в насінні може мешкати цвіль, що виділяє афлатоксин, що призводить до розвитку раку печінки.