Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Яйця підвищують користь овочів у 9 разів
Вчені з Університету Пердью прийшли до висновку, що якщо до овощного салату додати яйця, то він стане набагато кориснішим. Справа в тому, що цей продукт у дев’ять разів збільшує всмоктування каротиноїдів з помідорів, листя салату та моркви.
До такого висновку дієтологи прийшли у ході дослідження 16 здорових молодих чоловіків. Їм запропонували з’їсти салат із помідорів, моркви, шпинату, салату ромен та ягід Годжі. При цьому випробовуваних розділили на три групи, залежно від вмісту у страві яєць. Першій групі салат подавався без яєць, другій групі до нього додали півтора яйця, а третя група їла продукт, що містить три яйця.
Після цього у чоловіків була виміряна засвоюваність каротиноїдів. Виявилось, що додавання яєць збільшує всмоктування цього речовини від трьох до дев’яти разів. Список каротиноїдів включав у собі бета-каротин, альфа-каротин, лікопін, лютеїн та зеаксантин. За словами керівника дослідження, професора Уейна Кемпбелла, дане відкриття дозволить збільшити питну цінність овочів і дізнатися більше про переваги яєчних жовтків.
Каротиноїди – це джерела червоного, помаранчевого та жовтого пігментів у багатьох фруктах та овочах. Вони діють як потужні антиоксиданти. Ці речовини знижують ризик розвитку ракових захворювань, підтримують зір, серцево-судинну та імунну системи.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!