Шоколад корисний, але через нього не слід відмовлятися від збалансованого харчування, інформує sutura.org.ua

Какао бобі містять величезну кількість корисних речовин – флавоноїдів, які є тільки у рослинних продуктах. Тому ласуні можуть побалувати собі улюбленим ласощами навіть під час дієти. Головне – знати міру.

Якщо змішати какао з йогуртом, вийде справжній шоколадний десерт, який буде набагато кориснішим за мусу з магазину. Ще один варіант – приготувати домашнє морожене. У ньому значно менше калорій, цукру та жиру, ніж у звичайному. Урізноманітнити свій раціон можна і готовим шоколадом – найкраще віддавати перевагу гіркому. Але будьте обережнішими: у плитці близько 540 калорій. Дієтологи радять дозволяти собі не більше 30 г такого шоколаду на день.

Шоколад повинен бути глянсовим, відламуватися зі звуком, приємно розчинятися біля рота без жирового присмаку і грудочок. Ще порада – коли відкриваєте шоколад, подивитесь, чи немає на ньому сірого нальоту – якщо є, значить він плавився, а потім знову заморожувався, тобто порушувалися умови зберігання. Через це в шоколаді починаються процеси окислення, які не дуже корисні.

Сидіти на дієті – не означати їсти несмачну їжу. Якщо готувати самому, можна балувати собі будь-якими стравами. І ще один порад від дієтологів: шоколад потрібно їсти, розтягуючи задоволення – дайте йому розплавитися у роті, а не глотайте одразу. І, якщо ви будете рахувати калорії, які споживаєте, зниження ваги не змусить собі чекати.

Вибирати шоколад, краще за простим принципом – чим більше в ньому какао, тим він кращий. Це гіркий, темний шоколад, у якому мало цукру, немає добавок та ароматизаторів. Часто до шоколаду додають какао-масло або пальмову олію. Краще постаратися уникнути цих інгредієнтів. У випадку з пальмовою олією нам поставляють не чистий продукт – прибирають з нього рідку фракцію і везуть у твердому вигляді. А така олія не дуже корисна.