Як мають вживати молочні продукти люди, яким загрожує розвиток діабету
Якщо ви маєте високий ризик зіштовхнутися з діабетом, потрібно думати не лише про цукор у їжі, але й про інші продукти. Зокрема, йдеться про молоко та продукти з нього, інформує sutura.org.ua
Дослідники встановили, що молочні продукти можуть збільшити ймовірність розвитку діабету 2 типу у тих, хто перебуває в особливій групі ризику, і одночасно зменшити його. Нагляд за 639 чоловіками та жінками показали, що правильний вибір молочних продуктів має визначальне значення. Вчені стежили за тим, скільки з цих пацієнтів із предіабетом пізніше захворіли на діабет іншого типу. Період спостережень становив 9 років, і за цей термін 25 % учасників дослідження зіштовхнулися з повноцінним діабетом.
Автори дослідження порівняли результати тих, хто збільшив вживання молочних продуктів, і хто продовжував вживати їх у звичайній кількості. Виявилося, що за першого варіанту, коли кількість молочних продуктів зросла більш ніж на половину порції на день, ризик захворіти на діабет зменшився. Щоправда, для досягнення цього необхідно було налягати на знежирені молочні продукти. Саме вони знижували ризик розвитку діабету 2 типу.
У тих, хто збільшив вживання знежиреного молока та йогурту опасность діабету була на 43 % нижчою, порівняно з тими, хто продовжував вживати звичайні молочні продукти. Також збільшення кількості знежиреного йогурту у раціоні та зменшення порцій жирного йогурту зменшувало ризик розвитку діабету 2 типу на 27 %. Особам з предіабетом слід обмежити вживання сиру, особливо жирного. Коли його замінювали на знежирений йогурт, ризик розвитку діабету знижувався на 47 %.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!