У православних християн триває Масляний тиждень. Одна з головних традицій свята – ласувати млинцями з різноманітною начинкою. Дієтологи нагадали, чому потрібно знати міру, куштуючи цією смачною стравою.

Як відомо, млинці – досить висококалорійна їжа, додаткові калорії містяться і в начинці. Тому потрібно пам’ятати, що від такої страви за тиждень легко набрати зайві кілограми.

Щоб зробити млинці більш корисними, замішуйте тісто на молочних продуктах.

Крім того, млинці – важка їжа. Тому їх не можна їсти на ніч, інакше не уникнути погіршення сну і поганого настрою вранці. Не варто їсти пізніше, ніж за годину до сну. Для пізньої вечері виберіть склянку кефіру, чаю чи легкий салат. Людям з хворобами шлунка і ШКТ до поїдання млинців потрібно ставитися обережно.