Захворювання у всіх випадках пов’язані з вживанням у їжу в’яленої риби промислового виробництва та в одному випадку домашнього виготовлення. Про це інформує Управління Держпродспоживслужби.

Заходи щодо профілактики ботулізму:

  • не купувати і не вживати харчових продуктів, особливо рибних, м’ясних та овочевих консервів на стихійних ринках з рук у приватних осіб;
  • при покупці зазначених продуктів, особливо риби, у торговельній мережі не купуйте консерви та риби без відомостей про їх походження, звертайте увагу на дату виготовлення продукту, дотримання умов зберігання та термінів реалізації;
  • у разі виявлення перших ознак відруєння (слабкість, підвищення температури, тошнота, біль у животі, рвота, пронос) не займайтеся самолікуванням, а терміново звертайтеся за медичною допомогою.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я та життя близьких!