Запори, неприємний запах із ротової порожнини, нетравлення шлунка, тошнота, слабкість і втома – все це говорити про те, що у вас проблеми з кишечником. Про те, як нормалізувати його роботу за допомогою народних натуральних засобів ми розповімо сьогодні в цій статті! Засоби для нормалізації мікрофлори кишечника:

Перший рецепт

Для профілактики дисбактеріозу кишечника народна медицина рекомендує щодня з’їдати не менше двох зубчиків білого чесноку. Натомість можна вживати і чеснкову юшку (якщо вже є проблеми з кишечником). Для її приготування потрібно очистити і нарізати кубиками картопля, після чого варити до готовності і додати у відвар кілька подрібнених у кашку зубчиків чесноку. Тривалість лікування: від трьох до п’яти днів поспіль, інформує sutura.org.ua

Інший рецепт

Щоб нормалізувати мікрофлору кишечника можна використовувати яблуневе пюре. Необхідно ретельно промити, очистити від шкірки та насіння і порізати кілограм яблук, після чого перекласти їх у емальовану кастрюлю та залити двома склянками очищеної чи кип’яченої води. Проварити суміш на маленькому вогні до повної готовності яблук (вони повинні розваритися і легко м’ятися вилкою), а потім подрібнити їх у кашку і залишити під кришкою для остигання. У суміш додають цукровий пісок, але можна також додати дві чайні ложки рідкого меду. Вживають таке пюре три-чотири рази на день по половині склянки.

Третій рецепт

Також для того, щоб нормалізувати мікрофлору кишечника, рекомендується випивати на день не менше одного літра кефіру. Це може бути як звичайний, так і біокефір.

Четвертий рецепт

Необхідно очистити кілька молодих стебел алое від шкірки. Поставити на водяну баню триста – триста тридцять грамів меду. Як тільки мед розтопиться, у нього слід додати подрібнену в пюре рослину, а потім ретельно перемішати суміш до стану однорідної маси і залишити під кришкою на чотири – п’ять годин. Готові ліки приймають тричі на день по одній столовій ложці.

П’ятий рецепт

Випивайте на день не менше однієї склянки соку зі свіжої капусти (розділіть цей обсяг на три рівні порції та випийте через однаковий інтервал години). Тривалість лікування: від двох до чотирьох тижнів.

Шостий рецепт

Подрібніть у кавомолці до стану муки суху заварку листового зеленого чаю, після чого вживайте готовий порошок по половинці чайної ложки тричі на день за сорок хвилин до їди.