Нутриціологи розповіли, на які нюанси слід звернути увагу під час купівлі мороженого. За їх словами, важливо вміти правильно вибирати цей продукт, щоб унеможливити неприємні ризики та наслідки, інформує sutura.org.ua

Перше, на що потрібно подивитись покупцеві, — це етикетка. Наприклад, морожене з додаванням рослинних жирів має позначатися виробником як “морожене із замінником молочного жиру”. А вага продукту має бути вказана у грамах, оскільки відомості про обсяг у мілілітрах не відображають фактичну масу ласощів, пояснили експерти.

Також лікарі порекомендували вивчити список стабілізаторів. Вони передбачені технологією виробництва і дають змогу зберегти форму десерту. Допускаються такі натуральні стабілізатори та згущувачі, як Е410 (камедь ріжкового дерева), Е415 (ксантова камедь), Е471 (моно- і діглеціриди жирних кислот) та деякі інші.

Морозиво має зберігати свою первісну форму. Якщо ласощі деформовані, значить були порушені умови зберігання продукту. Якщо вони розморожувалися і повторно заморожувалися, це негативно відіб’ється не лише на смакових якостях сладостей, а й на їхній безпеці, додали нутриціологи.

Так, першою ознакою повторного заморожування мороженого є відчуття піску в роті, спричинене дрібними кристаликами льоду, що утворюються при підвищенні температури зберігання до 12-13 °C. Як наголосили експерти, саме за цієї температури починаються процеси мікробіологічного псування мороженого, що може призвести до розладу кишківника.