Білий хліб вважають винуватцем ожиріння і називають непотрібним продуктом, – але це так насправді? Дієтолог розповівши про те, кому хліб із білої пшеничної муки свідчень, а кому протипоказань.

За словами дієтолога твердження про марність білого хліба помилкові. У раціоні дітей і людей з високим рівнем фізичної активності, спортсменів і робочих важких виробництв, цей продукт є добрим джерелом енергії, що містить у собі крахмаль і легкозасвоювані вуглеводи.

За словами дієтолога, вживати білий хліб слід у першій половині дня: у цьому випадку енергія, отримана з хлібом, дасть можливість відчувати себе бодрим протягом дня. Вживання білого хліба на ніч лише посприяє збільшенню у вазі. «При його вживанні цукор у крові різко підвищується, відбувається інтенсивний викид у дах цукрознижувального гормону інсуліну, і цукор утилізується в жирову тканину», – зазначила експерт.

Фахівець наголосила, що білий хліб не приведе до набору ваги, якщо людина фізично активна, не веде сидячий спосіб життя і не їсть такий хліб щодня.

Говорячи про поєднання білого хліба з іншою їжею, дієтолог конкретизувала, що він поєднується з молоком, кисломолочними продуктами, супами та овочами, за винятком картопля. Поєднання білого хліба та м’яса – одне з найважчих і вредних для травлення.

У той же час при підвищеній кислотності шлунка, хронічному гастриті або виразковій хворобі білий хліб, особливо сушений або вчорашній, переважніше за інші сорти.