Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Як прожити довше: назв простий продукт для довголіття
Відомо, що на тривалість життя впливає не лише генетика, а й раціон харчування. Вчені впевнені, що, дотримуючись збалансованої дієти, можна прожити на кілька років довше.
Хоча існує безліч здорових продуктів, дослідження показують, що з нижчим ризиком смерті від усіх причин пов’язане вживання горіхів і насіння.
Згідно з науковою роботою, ці продукти здатні підтримати здоров’я кров’яних сосудів, а також знизити ризик розвитку серцевих захворювань.
Все це завдяки типу поліненасичених жирів, що містяться у горіхах та насінні, – альфа-ліноленової кислоти (АЛК). Найбільше АЛК у насінні Чиа, льону, соєвих бобах, волоських горіхах та пекані.
У ході роботи вчені проаналізували результати 41 дослідження, в яких оцінювався ризик смертності в учасників, що вживали в їжу АЛК. Всього були вивчені дані про здоров’я 120 000 чоловік у віку від 18 до 98 років.
Фахівці також враховували інші фактори ризику, такі як вага та шкідливі звички. У підсумку дослідники дійшли висновку, що споживання продуктів з високим вмістом АЛК знижує ризик смерті від усіх причин до 11%, а ризик розвитку серцево-судинних захворювань – як мінімум на 5%.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!