Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Як приготувати максимально корисний чай, розповівши експерт

Як приготувати максимально корисний чай, розповівши експерт

Відомо, що чай корисний для організму, особливо якщо вживати його регулярно. Дослідження показують, що за допомогою напою можна знизити ризик хронічних захворювань і навіть зміцнити кістки. Вчені стверджують, що вся справа у великій кількості антиоксидантів у складі чаю, які мають протизапальні властивості.

“Справжні чаї”, такі як чорний, зелений, улун або білий, отримують з листя рослини Camellia sinensis. Напої, які багато хто називає трав’яними чаями, наприклад, ромашковий або ройбуш, насправді є настоєм. Класичні види чаю відрізняються один від одного способом обробки: чорні чаї ферментуються за кілька годин до скручування і сушіння, що робить їх колір більш насиченим, тоді як білі та зелені – обробляються парою.

Незалежно від сорту, експерти радять вживати напій свіжоприготовленим, щоб отримати всю користь від флавоноїдів. Любителі холодного чаю можуть додати до нього трохи лимонного соку, який допомагає зберегти його антиоксидантні властивості. За словами експерта Кріса Кейсона, при приготуванні чаю варто дотримуватись кількох простих правил, за допомогою яких напій можна зробити максимально корисним.

Вид чаю

Спочатку він порадив купувати розсипний чай і відмовитися від чаю в пакетиках. “Чайним листям потрібний простір, щоб розкрити свій смак”, – пояснив Кейсон.

Вода

Також варто приділити увагу воді, в якій заварюються чайні листки. Найкраще для приготування напою використовувати джерельну або фільтровану воду, яка містить ідеальне кількість мінералів, пише EatingWell. При цьому мінеральна вода може провокувати неприємний запах чаю при контакті з його сполуками, а з дистильованої води виходить напій з плоским смаком, додавши Кейсон.

Крім того, не варто забувати про температуру води. Наприклад, чорний, улун чи трав’яний можна заварювати тільки що скипіла водою, а зелений чи білий – за температури 70-80°С.

Ідеальна кількість

Кейсон порадивши використовувати від 1,5 до 2 чайних ложок чаю на чашку, якщо він відзначиться більшим листям, і одну чайну ложку для приготування чаю з більш щільним і компактним листям.

Час заварювання

За словами експерта, напій потрібно наполягати досить довго, щоб з’явився аромат, але не настільки довго, щоб у ньому переважали таніні та інші гіркі на смак сполуки. Як правило, чорний чай та темніші улуни слід заварювати від 3 до 5 хвилин, а зелений, білий та світліший улун – максимум 3 хвилини, уточнивши Кейсон.

Джерело useti.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!