Як уникнути набряків після новорічних застіль.

Головна / unsorted / Як уникнути набряків після новорічних застіль.

Зелений чай з чорносливом та апельсинами, а також заміна консервованого горошку та кукурудзи у салатах на заморожені допоможуть уникнути набряків під час новорічних свят. Лікарі-дієтологи розповіли, як уникнути неприємних наслідків після надмірностей за столом.

Замість покупних соків та сладких газованих напитків лікарі рекомендують приготувати корисний напій.

Дві столові ложки зеленого чаю заварити літром гарячої води та настояти протягом години. Сто грамів чорносливу промити і залити гарячою водою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Після цього процідити чай, додати туди розм’якшений чорнослив, кілька кусочків апельсина, трохи натертого імбиру та для краси – свіжої м’яти. Цей напій позбавить проблем із травленням, допоможе уникнути набряків, а також прискорити виведення продуктів розпаду алкоголю.

Дієтологи закликають відмовитися від хліба під час застіль, оскільки він, за їх словами, посилить процеси бродіння в кишечнику і призведе до підвищеного газоутворення.

Щоб знизити кількість солі у продуктах, дієтологи рекомендують відмовитися від консервації. Традиційні горошок та кукурудзу в банках вона порадила замінити свіжозамороженими сумішами, які є у кожному супермаркеті. Готувати їх нескладно – ошпарювати водою до готовності.

Експерти також вважають, що слід розмежувати вживання сладкого. Краще зробити окремий день зі солодкими стравами — домашньою випічкою та десертами, але не змішувати їх із основним прийманням їжі.

Крім того, лікарі рекомендували дотримуватися пітного режиму під час свят. Для здорового людини формула вираховується за формулою – 30 мілілітрів води на один кілограм ваги.

Набряки – це не надлишок рідини, а, наоборот, її недолік. Не варто випивати разом літр води. Порція за раз не більше 200 мілілітрів, інакше дуже велике навантаження на почки. Така вода обміну речовин не допоможе.

Крім того, експерти зазначили, що перед святковим застіллям не варто сидіти на дієтах чи влаштовувати розвантажувальні дні. Розвантаження краще зробити наступного дня після застілля. Почати святкову трапезу дієтологи порадили з овочів.

Не ставтеся до цього як до їжі, а сприймайте як ліки. 150-200 г салату зі свіжих овочів перед початком трапези допоможуть не переїдати. Головне без майонезу. Допускається олія. Це можуть бути будь-які овочі у нарізці. За п’ять хвилин можна приступити до основної трапези. Салат насититиме організм клітковиною та витаминами, а також забезпечити відчуття ситості.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!