Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Як відрізнити від звичайних продуктів, продукти з ГМО
ГМО – це організм, генотип якого був змінений за допомогою методів генної інженерії з метою створення нових властивостей організму. ГМО об’єднують три групи організмів – генетично модифіковані мікроорганізми (ГММ), тварини (ГМЗ) та рослини (ГМР), передає sutura.org.ua
Найбільше розповсюдження отримали саме генетично модифіковані рослини – саме їх ми вживаємо у їжу. Боятися цих продуктів чи ні – вибір кожного людини. Шкода ГМО не доведена, але, якщо тобі важливо, щоб твоя їжа була повністю натуральною, ми підкажемо, як навчитися розрізняти продукти.
Шановно читай маркування
Натуральні продукти маркують особливим чином. Написи Без ГМО, Non-GMO, Made без genetically modified ingredients, 100 % organic, Organic або Made with organic ingredients зазвичай гарантують, що у товарі немає генетично модифікованих компонентів.
Зверни увагу на зовнішній вигляд
Глянцеві, великі, гарні фрукти та овочі повинні насторожити тобі. Природа не прагне зробити те, що виглядатиме для нас ідеально – всі ці рівні й блискучі яблука, пружні томати, велика картопля часто є результатами роботи генетиків. До того ж смак і колір фруктів та овочів з ГМО слабовиражень.
Запам’ятай цей список
78% сої, 33% кукурудзи та 24% ріпаку у світі були вирощені з використанням генномодифікуючих технологій.
Їх додають у такі продукти, як:
ковбаса, сосиски;
молочні та сирні продукти;
напівфабрикати та борошняні суміші;
сухі сніданки, каші швидкого приготування;
хліб, випічку та кондитерські вироби;
солодкі напої;
арахісове масло;
майонез;
шоколадний сироп
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!