Як впливає на організм щоденне вживання сала
Затяті поборники здорового способу життя в погоні за красою і стрункістю виключають масу вредних, на їхню думку, продуктів з раціону. Сало також потрапило до списку “забороненої” їжі. Розбираємося, чи дійсно воно на це заслуговує і чи варто їсти сало щодня.
Багато людей відмовляються від сала через його високу калорійність. В 100 г продукту міститься 770 кілокалорій — це дуже багато. Однак якщо протягом дня з’їдати від 10 до 30 грамів сала, то воно не лише не зашкодить, а й принесе користь.
Крім витаминів А, D і E, у салі міститься арахідонова кислота, яка покращує роботу головного мозку, серцевої м’язи, а також регулює холестериновий обмін і перешкоджає утворенню атеросклеротичних бляшок, особливо, якщо вживати його з часником.
Маленький кусочок сала, з’їдений вранці, стимулює виведення жовчі, позбавляє від проблем зі стільцем і запобігає утворенню жовчних каменів.
Але існують і протипоказання. Сало категорично не рекомендується людям із захворюваннями печінки, нірок, жовчного міхура та підшлункової залози. Крім того, варене та копчене за допомогою “рідкого диму” сало позбавлене будь-якої користі. Варто вибирати свіже сало, що пройшло ветеринарний контроль, та засолювати його самостійно.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!