Щоб відрізнити городні овочі від тепличних, потрібно придивитися до них

Надворі ще тільки середина травня, а столичні ринки вже завалені молодими овочами та фруктами. Журналісти каналу Україна вирішили розібратися в тому, чи безпечно купувати свіжі сезонні овочі на ринках, і як відрізнити вітчизняний товар від імпортного.

Продавці столичних овочевих лотків зізналися, що цього року погода була сприятливою для того, щоб українські фермери виростили самостійно в тепличних умовах молоду капусту, редис, томати, огірки. А ось болгарський перець поки що привозять з інших країн, тому і ціна його висока – близько 70-80 гривень за кілограм.

Кабачки ще тепличні, але вже з відкритого ґрунту. Капуста вже з міст, а ось огірки та помідори – поки що з теплиць“, – поділився продавець овочів з програмою Ранок з Україною.

Щоб відрізнити городні овочі від тепличних, потрібно придивитися до них. Огірки з ґрунту зазвичай менші за розміром ніж ті, які вирощені під плівкою, і покриті невеликими пухирцями. Грунтові томати також мають більш насичений колір, аромат і невеликий розмір. Продавці на ринку радять українцям орієнтуватися за календарем і розуміти, що у травні помідори ще не можуть вирости у відкритому грунті.

За зовнішнім виглядом овочів можна зрозуміти – імпортні чи вітчизняні. Наприклад, турецькі помідори практично всі однакового розміру, а українські – маленькі, м’які, але зате смачні та ароматні“, – кажуть продавці овочів.

Також працівники прилавків прогнозують, що ціни на овочі та фрукти з кожним днем ​​поступово падають і зазначили, що клубниця буде дешевшою порівняно з минулим роком.