Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Як зберегти молодість: 7 помилок у харчуванні, що прискорюють старіння
Кожна людина мріє якомога довше зберегти молодість та здоров’я. Щоб добре виглядати і відчувати собі кращі вчені рекомендують звернути увагу на те, що щодня знаходиться у вас у тарілці. Їжа може допомогти, або навпаки нашкодити здоров’ю, особливо сильно вона впливає на людей у середньому віку і старше. Дієтологи розповідають про найбільш поширені помилки у харчуванні, які можуть прискорити процес старіння.
Надто багато натрію
Велика частина натрію міститься в перероблених упакованих продуктах харчування та в їжі, яка подається в ресторанах та кафе, відзначає американський Центр з контролю та профілактики захворювань. Надлишок натрію в організмі може викликати гіпертонію і збільшити ризик захворювань серця. На день рекомендується 2300 міліграмів натрію. Щоб не перевищити дозу, потрібно менше харчуватися поза домом і звертати увагу на інформацію на етикетках продуктів. Якщо ж доводиться з’їсти продукт з високим вмістом натрію, його краще поєднувати з тими, що містять калію. Наприклад, банані, солодка картопля та шпинат можуть нейтралізувати натрій.
Відмова від усіх жирів
Жири необхідні для підтримки зростання клітин, захисту органів та допомоги в засвоєнні деяких питних речовин. Краще обмежити насичені жири, які підвищують рівень поганого холестерину, але повністю виключати жири не рекомендується. За даними Клівлендської клініки, дотримання дієти, багатої омега-3, може знизити ймовірність розвитку когнітивних проблем, деяких типів раку та захворювань очей. Кращі джерела цих жирів включають лосось, волоські горіхи, лляни насіння і сардині.
Надлишок цукру
Скрытый сахар міститься у багатьох продуктах-від печива до кетчупу. Надто багато цукру в раціоні підвищує тиск, збільшує ризик діабету, серцевого нападу та розвитку жирової хвороби печінки. Різні хвороби заздалегідь зношують організм, що відбивається не лише внутрішньо, а й на зовнішності.
Дефіцит білка у раціоні
Після 30, згідно з дослідженнями, людина починає втрачати до 5% м’язів протягом 10 років. Це може призвести до більшої слабкості та меншої рухливості. Більш того, іноді з віком здатність тіла розщеплювати і синтезувати білок знижується, а це означає, що може знадобитися ще більше білка для потреб організму. Цей елемент збільшує працездатність та фізичну активність у літніх чоловіків, передає портал Livestrong.
Недолік клітковини
Нормальний рівень клітковини в організмі допомагає шлунково-кишковому тракту добре функціонувати, підтримуючи здорові бактериї та запобігаючи накопиченню токсинів, які можуть призвести до раку. Згідно з даними іністерства сільського господарства США, клітковина також потрібна для здоров’я серця.
Економія на овочах та фруктах
Саме фрукти та овочі мають безліч корисних та питних якостей, необхідних для здоров’я організму. Їх недолік пов’язують із ризиком діабету, сердечних захворювань та деякими видами раку. Овочі та фрукти мають протизапальні властивості, містять багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів.
Зловживання алкоголем
Велика кількість міцних напоїв підсилює процес старіння. Це сприяє розвитку раку, ураження печінки, імунної системи, втрати пам’яті, розвитку гіпертонії, хвороб серця та багатьох інших небезпечних станів.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!