Як же це здорово – зимою поласувати салатом, заправленим свіжою зеленню! Деякі пані успішно заморожують зелень для своїх страв, а деякі консервують, перемішуючи її з солью… . Media.

Зелена олія у банку

Заготовлювати цим способом можна саму різну зелень: кріп, петрушку, базилік, кінзу, орегано…

ІНГРЕДІЄНТИ

  • – зелень
  • – рослинна олія (оливкова, кукурудзяна, соняшникова)
  • – відповідна тара

ПРИГОТУВАННЯ

  • Вимийте зелень, обсушіть її гарненько.
  • Дрібно порубаєте ножем. Можете скористатися блендером, якщо плануєте потім готувати соус.
  • Перекладіть зелень у суху банку, трохи ущільнити. Залийте в банку масло|мастило|, щоб|аби| воно повністю покрило зелень.
  • Зберігайте ароматну зелену олію в холодильнику на найхолоднішій поличці.

Скористайтеся цим рецептом заготівлі зелені, щоби всю зиму свіжий вигляд страв радував вас і ваших рідних!