Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Як зробити гречку максимально корисною, підказала дієтологія

Як зробити гречку максимально корисною, підказала дієтологія

Щоб зварити смачну та корисну гречану кашу, необхідно знати кілька хитрощів. Ними поділилася лікар-дієтолог, член Національної асоціації дієтологів та нутриціологів.

Так, за словами фахівця, гречка може бути ідеальним завтраком: вона не тільки дає насичення та заряд енергії на першу половину дня, але і є менш калорійною, ніж, наприклад, вівсянка.

Зварити гречану кашу, здавалося б, досить просто: потрібно лише налити в кастрюлю воду, додати крупу та варити на повільному вогні до повної готовності. Однак зерна при варенні можуть як злипатися, так і розварюватися. Дієтологіня розповіла, як цього уникнути.

Вона рекомендує в першу чергу кинути гречку на суху сковорідку і тільки після того, як з’явився гречаний запах, засипати її в кастрюлю і варити на тихому вогні. Коли вода практично википити, покласти туди ж олію, “так як корисне поєднання гречки з тваринними жирами”, зазначила лікар.

А щоб каша вийшла розсипчастою, підказала вона, слід зробити те, що зараз пам’ятають далеко не всі.
“Бабушкин рецепт – підкреслює лікар, – як тільки вся вода пішла, беремо рушник, накриваємо кастрюлю, ставимо під подушку, і хай вона там доходитиме”.

Крім того, за словами дієтологіні, залізо у гречці повільно засвоюється організмом. Однак якщо в кашу додати паприку та помідори або запити її апельсиновим соком (з витамином C у складі), то залізо починає засвоюватися набагато швидше, поклала медикиня.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!