Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Як зробити гречку максимально корисною, підказала дієтологія
Щоб зварити смачну та корисну гречану кашу, необхідно знати кілька хитрощів. Ними поділилася лікар-дієтолог, член Національної асоціації дієтологів та нутриціологів.
Так, за словами фахівця, гречка може бути ідеальним завтраком: вона не тільки дає насичення та заряд енергії на першу половину дня, але і є менш калорійною, ніж, наприклад, вівсянка.
Зварити гречану кашу, здавалося б, досить просто: потрібно лише налити в кастрюлю воду, додати крупу та варити на повільному вогні до повної готовності. Однак зерна при варенні можуть як злипатися, так і розварюватися. Дієтологіня розповіла, як цього уникнути.
Вона рекомендує в першу чергу кинути гречку на суху сковорідку і тільки після того, як з’явився гречаний запах, засипати її в кастрюлю і варити на тихому вогні. Коли вода практично википити, покласти туди ж олію, “так як корисне поєднання гречки з тваринними жирами”, зазначила лікар.
А щоб каша вийшла розсипчастою, підказала вона, слід зробити те, що зараз пам’ятають далеко не всі.
“Бабушкин рецепт – підкреслює лікар, – як тільки вся вода пішла, беремо рушник, накриваємо кастрюлю, ставимо під подушку, і хай вона там доходитиме”.
Крім того, за словами дієтологіні, залізо у гречці повільно засвоюється організмом. Однак якщо в кашу додати паприку та помідори або запити її апельсиновим соком (з витамином C у складі), то залізо починає засвоюватися набагато швидше, поклала медикиня.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!