Яка їжа і напої стають причиною появи каменів у почках
Січокам’яна хвороба є досить поширеною недугою. Найчастіше до її розвитку веде неправильне харчування. Яка їжа і напої стають причиною появи каменів у почках?
Кофеїн
Кава – не єдиний напій, що містить велику кількість кофеїну. Ця речовина присутня у чаї та сладких газованих напитках. Кофеїн може шкодити почкам, провокуючи накопичення кальцію в сечі. Нарешті, в цьому органі починають з’являтися кальцинати, які з часом перетворюються на каміння. Медики закликають не зловживати напитками з кофеїном.
Сіль
Цей продукт є одним із головних винуватців формування каменів у почках. Сіль призводить до того, що в організмі людини затримується лишня рідина. З’являється ризик розвитку сечокам’яної хвороби у майбутньому. Щоб захистити своє здоров’я від хвороб, краще звести до мінімуму споживання солі. При цьому не можна забувати, що важливо стежити не лише за використанням солі в чистому вигляді при приготуванні їжі, але й відстежувати споживання продуктів із прихованим її змістом. До них належать різноманітні соуси, напівфабрикати, консерви, сир.
Штучні підсолоджувачі
Солодка газована вода, магазинні соки та десерти, як правило, містять велику кількість цукру. Зловживання подібною їжею та напитками вредити організму, у тому числі підвищує ризик появи сечокам’яної хвороби.
Червоне м’ясо
У їжі тваринного походження міститься січова кислота та пурини, які можуть спровокувати проблеми з почками. Тому експерти радять їсти червоне м’ясо не більше двох разів на тиждень. Схожий ефект на організм мають бобові та консервована риба.
Продукти, що містять оксалати
Оксалати присутні у какао, петрушці, шпинаті, щавлі, арахісі та селері. Якщо людина вживає подібні продукти занадто часто, сіль може затримуватися в організмі, а значить, у почках та січовому міхурі можуть формуватися каміння.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!