Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Яка кава корисніша — холодна чи гаряча: ви могли не знати цього про напій
Холодні кавові напитки, які відомі як чаклун, допомагають втамувати жажду в спеку, але чи є в них користь, інформує sutura.org.ua
Експерти нагадали, що холодна кава — це не те саме, що просто остигла кава, яка колись була гарячою.
Головна відмінність колд брю від холодного кофе в тому, що в першій практично відсутня характерна для напою кислинка, а також гіркуватість у післясмаку. Ця відмінність пояснюється тим, що для приготування холодного кофе потрібна низька температура та тривала година.
Крім того, дуже часто до холодних кавових коктейлів додають молоко, сиропи, лід або інші інгредієнти.
За словами фахівців, незважаючи на різницю в приготуванні, холодний кофе схожий за питними властивостями на звичайний кофе. У деяких кавомашинах температура і тиск дозволяють екстрагувати з кави всю користь, все багатство смаку та аромату, а додавання льоду відкриває кавовий профіль трохи з іншого боку.
Проте вчені припускають, що для організму чаклунка все ж таки корисніша. Річ у тім, що у холодного кофе є одне явне перевага: менша кислотність, завдяки якій вона краща для травної системи.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!