Пальмова олія останнім часом стає все більш популярним серед виробників продуктів. Це не дивно, адже вона – відмінна основа, дешева за собівартістю і ніяк не впливає на кінцевий смак. Пальмову олію виготовляють із плодів олійної пальми. Найбільш широко пальмову олію використовують у кондитерській промисловості, тому що вона є природним підсилювачем смаку, а також сприяє тривалому зберіганню продукту. Крім того, пальмову олію можна зустріти у виробництві молочних та кисломолочних продуктів: сиру, сирів, йогуртів, сметани і навіть кефіру.

Пальмова олія буває необробленою, яка зберігає корисні властивості продукту і рафінованою, в якій вміст корисних властивостей зменшується в кілька разів. Саме інший сорт олії вживається у харчовій промисловості. Найголовніше гідність пальмової олії, вміст каротиноїдів, які є природними антиоксидантами та захищають організм. Крім того, в олії пальми багато витамину Е, і це теж позитивно впливає на здоров’я, а також стан шкіри та волосся. Міститься в олії пальми та витамин А, який гарантує здоровий зір. Користь пальмової олії виявляється лише в необробленій червоній олії, яку не зустрінеш на полицях наших магазинів і в складі наших продуктів. Червоне пальмове масло – дуже дороге, і його не використовують у масовому виробництві.

Про шкоду рафінованої пальмової олії можна говорити багато. Пальмова олія – ​​канцероген і сприяє розвитку раку. Крім того, в ньому багато насичених жирів і це сприяє розвитку серцево-судинних захворювань.

Фахівці кажуть, що повністю уникнути пальмової олії у складах продуктів – нереально, оскільки вона є у більшій частині покупних готових продуктів. Дієтологи наголошують, що шкідливий вплив пальмової олії виявляється при його постійному вживанні, і радять відмовитися від готових кондитерських товарів, перейшовши на домашню випічку.