Яке дозування рафінованої олії є безпечним для здоров’я.
Помірні дози рафінованої олії є відносно безпечними для здоров’я навіть за умови щоденного вживання, інформує sutura.org.ua
Про те, скільки рафінованої олії можна вживати у їжу, не боячись за здоров’я, розповіли фахівці. За їх словами, подібна “безпечна норма” є досить помірною кількістю.
“Близько 3-4 чайних ложок олії на день. За наявності ожиріння цю кількість варто обмежити до 2-3 ложок”, – пояснили лікарі.
Також вони нагадали, у яких випадках не слід вживати змажену в олії їжу або будь-який інший продукт, що містить жир:
- під час загострення захворювань шлунково-кишкового тракту;
- гостра стадія жовчнокам’яної хвороби;
- гострий панкреатит.
Фахівці додали, що рафінована соняшникова олія має високий показник точки димлення — це означає, що вона менше піддається окисленню під час змаження. Водночас олія може окислюватися, якщо довго стоїть на полиці, особливо коли на неї потрапляє сонячне світло.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!