Незважаючи на те, що у більшості медики негативно відгукуються про міцні напитки, не варто відмовлятися від них повністю. Якщо до вибору алкоголю підійти з розумом та урахування хронічних захворювань, то можна отримати не тільки розслаблення, зняття нервного напруження, але й покращити самопочуття.

1. При захворюваннях серцево-судинної системи краще сховати пляшку справжнього червоного вина, бо як компоненти червоних сортів винограду позитивно впливають на тонус судин. При даній патології варто виключити газовані напої, до яких належить шампанське або попередньо випустити гази. Шампанське викликає здуття живота, що призводить до тиску на внутрішні органи та на серце, інформує sutura.org.ua

2. Якщо турбує підвищений артеріальний тиск, то пару чарочок коньяку допоможуть зняти спазм судин і покращити кровообіг. А ось особам з низьким тиском коньяк може ще більше знизити тиск, їм краще вживати трохи рому.

3. Хворим на цукровий діабет варто звернути увагу на горілочку. Цей екологічно чистий продукт буде безпечним для стрибків цукру в крові. Не можна вживати діабетикам пиво, солодкі вина та шампанське. Пиво дуже негативно впливає на роботу підшлункової залози, так і рівень вуглеводів зашкалює.

4. Алергікам краще пройти повз різних складних коктейлів, склад яких невідомий, а вибирати прості монокомпонентні напої.

5. Хоча шампанське не всім показано, але певна користь є і в ньому. Наприклад, французи лікують грип та застуду сумішшю зі 100 грамів теплого шампанського брюту, яблучного соку та меду. Випити треба перед сном. Шампанське містить магній і селен, які позбавляють від втоми і підвищують імунітет.