Оріхи є не тільки смачними (вони можуть урізноманітнити практично будь-яку страву), але й корисними. Є безліч видів горіхів. Але популярними у здоровому харчуванні є пекані та волоські орехи. І не зря! Коли ви дізнаєтесь про їх переваги, вам захочеться їх теж почати їсти, інформує sutura.org.ua

Користь пеканів

Порівняно з іншими горіхами пекан особливо багатий на антиоксиданти. Харчування з високим вмістом антиоксидантів може допомогти запобігти хронічним захворюванням, таким як онкологія та хвороби серця. Воно також запобігає та відновлює клітинні пошкодження, які можуть призвести до ознак старіння.

Більше того, дослідження Journal of Nutrition показало, що щоденна порція горіхів пекан може творити чудеса у зниженні рівня холестерину. Що в кінцевому підсумку може допомогти уникнути сердечних захворювань.

Користь волоських горіхів

Ці рослинні продукти є добрим джерелом альфа-ліноленової кислоти — одного виду поліненасичених жирів омега-3. Жири омега-3 пов’язані з більш низьким ризиком серцевих захворювань та зниженням когнітивних функцій. Це робить волоські горіхи відмінним вибором для здоров’я серця та мозку.

Звичайно, якщо ви будете їсти їх 5 разів на тиждень, це автоматично не приведе до додаткових 10 років життя, це може допомогти вам прожити довше. Саме так вважають дослідники з Гарвардського університету. Як довго? Приблизно 1,3 року на додаток до зниження ризику смерті від будь-якої причини на 14%.

Що краще: пекан чи волоський горіх?

Головне перевага волоських – це Омега-3. Жирні кислоти Омега-3 у принципі важче знайти у рослинній їжі (вони найбільш відомі у жирній рибі, такий як скумбрія, лосось та оселедець).

Пекани мають відносно менше вуглеводів і більше клітковини, ніж інші орехи, тому вони можуть бути особливо гарним вибором для тих, хто потребує контролю цукру в крові.