Які продукти і в який період дня потрібно вживати, щоб схуднути

Головна / unsorted / Які продукти і в який період дня потрібно вживати, щоб схуднути

Щоб перестати рахувати калорії, потрібно просто слідувати деяким правилам.

Наприклад, добре поснідати і їсти більше вранці, ніж вдень, тому що таким чином організм матиме більше можливостей витратити це «паливо» на вироблення енергії.

Їсти продукти, які багаті на вуглеводи необхідно до 16:00. Дієтологами був складений ідеальний раціон, до якого увійшли 6 продуктів, які необхідно їсти в строго певну годину, щоб схуднути.

Першим прийомом їжі протягом дня стає завтрак. У проміжків між 7 і 10 ранками необхідно їсти каші. Вівсянка ідеально підходить для завтраку. Дієтологи не втомлюються повторювати це.

Численні дослідження підтверджують, що завтрак з високим вмістом вуглеводів і клітковини допомагає довго зберігати відчуття ситості, що допомагає нам уникнути переїдання і обходитися без «імпульсивних» закусок. Однак варто враховувати, що це діє тільки з тими злаками, які потрібно готувати не менше 10 хвилин.

Перекушуванням після завтраку повинні стати сухофрукти та горіхи з 8 години ранку до 12 години дня. Як не дивно, горіхи, незважаючи на високий вміст калорій і велику кількість жиру, допомагають запобігти збільшенню ваги. Наше тіло поглинає лише частину жиру, який вони містять. Однак для всіх тих, хто дбає про свій вагу, найкраще їсти орехи до обіду як закуску або як доповнення до завтраку. Вони допоможуть отримати багато енергії і не переїдати вночі, але водночас в організмі буде достатньо години, щоби спалити калорії.

Свіжі фрукти необхідно приймати в їжу з 8 ранку до 12 години дня. Люди, які їдять багато фруктів і овочів протягом дня, зазвичай мають меншу масу тіла та мають менше шансів набрати вагу. Замість того, щоб їсти фрукти окремо, краще їсти їх під час основного прийому їжі або в якості закуски в поєднанні з продуктами, багатими білком, клітковиною або жирами.

Овочі дієтологи рекомендують їсти протягом усього дня. Зелені овочі (перець, броколі, селера, спаржа, капуста, зелень): ті, хто на дієті, можуть їсти весь день, бо вони містять менше фруктози та менше калорій.

Краще їсти картопля до полудня (через його високу калорійність і високий вміст крахмалю) у приготованому або запеченому вигляді, крім того, не кожен день. Рекомендується вживати моркву та буряк з високим вмістом вуглеводів та сладостей до 17:00.

Сирі та кисломолочні продукти бажано вживати у проміжок між 14 та 16 годинами дня. Відомо, що сир та інші молочні продукти багаті білком, важливим речовиною для схуднення. Вони знижують апетит і посилюють обмін речовин.

Продукти з високим вмістом білка, такі як йогурт, сир, допомагають контролювати почуття голоду, тому людина буде менше їсти вночі.

М’ясо ж необхідно їсти суто ближче до вечора, з 15 години до 18. Яким би корисним це не було, через високий вміст заліза м’ясо є важкою їжею, тому бажано вживати його до 18:00, супроводжуючи невеликою кількістю овочів. для полегшення травлення.

Перетравлювання м’яса займає від 2 до 5 годин, а це означає, що, з’ївши нарізану або навіть варену говядину перед сном, ви ризикуєте зазнати відчуття тяжкості в шлунку, набряклість і розлад шлунково-кишкового тракту.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!