Які продукти можуть спасти від печії
Переїдання, ожиріння, захворювання шлунково-кишкового тракту, вегетативна дисфункція можуть призводити до розвитку печії. За словами медиків, вона також може бути наслідком серцево-судинних захворювань чи порушень хребта.
При повторюваній регулярній печії необхідно звернутися до лікаря. У разі, якщо відчуття печіння за грудиною не є результатом серйозних проблем зі здоров’ям, тоді варто привести до норми секрецію соляної кислоти. Саме її підвищений рівень і призводить до печії.
У цьому випадку рекомендують дотримуватися певних правил. Насамперед важливо виключити з раціону гострі, солоні, кислі продукти. Також не варто забувати про нормалізацію ваги та харчування. Саме переїдання та ожиріння ведуть до підвищення внутрішньочеревного тиску і, як наслідок, рефлюксу. Крім того, слід виключити фізичні навантаження протягом 2 годин після їжі.
Серед продуктів, які варто включити до свого раціону: молоко, страви з сиру, підсушений хліб, нежирні супи, відварне м’ясо, крупи, нежирна риба, відварена картопля, морква, кабачки, огірки, ягоди та фрукти (за винятком кислих).
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!