Зрозуміло, що є захворювання, коли без антибіотиків не обійтися, вони рятують життя, але варто включити в раціон харчування ті продукти, які містять натуральні антибактеріальні компоненти, передає sutura.org.ua

Що це за продукти?

1. Керівні позиції займає часник.

Його цілющі властивості відомі давно і застосовувалися ще під час Першої світової війни. На його основі готували склад, який прикладали до гноячих ран. Часник містить аліцин (сірка), який і виконує роль природного антибіотика.

2. Лук відноситься до того ж сімейства, що і чеснок. Містить флавоноїди та сірку. Допомагає при нежиті, кашлі, дезінфікує приміщення.

3. Імбір використовують у народній медицині понад дві тисячі років. Він цінується за рахунок свого унікального складу: шогаолу, зінгерону, гінгерону, які працюють як протизапальні та антибактеріальні засоби. Імбир бореться з кашлем, застудою, прибирає слиз із шлунково-кишкового тракту.

4. Мед. Було б великим упущенням не згадати про мед. Правильне вживання меду – запорука одужання. Вчені розробляють препарати на основі меду, які будуть призначені для боротьби з бактеріями, на які не діють антибіотики.