Включіть у свій раціон наступні продукти, щоб знизити ризик розвитку катаракти, дегенерації жовтого пятна, а також ряду інших не менш серйозних проблем зі здоров’ям.

1. морква

Провідну роль у цьому списку віддається моркви. Цей яскравий овоч цінується за пігмент бета-каротин, який дають овочі, що мають помаранчевий колір.

2. Жирна риба

Сардині, лосось, скумбрія та інші масляні риби містять омега-3 жирні кислоти, які необхідні для лікування захворювання сухості очей. Крім того, жирні кислоти зменшують ризик розвитку дегенерації жовтого пятна майже на 40%.

3. зелень

Сельдерей, кресс-салат, капуста, шпинат, і багато інших зелених салатів містять лютеїн, антиоксиданти, і зеаксантин. Усі ці поживні речовини допомагають покращити зір. Ви можете приготувати ці продукти або з’їсти їх сирими.

4. Кукурудза

Кукурудза містить поживні речовини, які необхідні для збереження здоров’я ваших очей. Кукурудза знижує ризик розвитку катаракти, тому що, як зелень, кукурудза містить лютеїн та зеаксантин.

5. м’ясо страуса

Це досить незвично бачити м’ясо страуса на вашому обідньому столі. Тим не менш, ви повинні включити це м’ясо до вашого рациона. Пісня яловичина містить утричі більше жиру. Дане м’ясо можна з’їсти замість курки, тому що там менше холестерину і багато цинку, які відіграють істотну роль у здоров’ї ваших очей.

.6.Оливкова олія

Деякі овочі, особливо ті, які містять витамин А, слід вживати з оливковою олією, тому що це єдиний спосіб для вашого організму поглинати поживні речовини з інших продуктів. Ви також можете використовувати оливкову олію при підготовці м’яса або риби, просто майте на увазі, що олія містить багато калорій – це ключовий фактор.

7.Помідори

Так само, як будь-які інші овочі та фрукти, помідори багаті клітковиною. Помідори відрізняються від інших продуктів тим, що вони містять велику кількість витамину С, лікопену та каротиноїдів.