Головні болі та мігрені можуть серйозно мешати життю, але правильне харчування здатне допомогти впоратися з цими неприємностями, інформує sutura.org.ua

Американський фонд боротьби з мігренню повідомляє, що 39 мільйонів людей у ​​світі страждають від цієї недуги. Дослідження показують, що деякі продукти можуть провокувати напади, тоді як інші, багаті на клітковину, допомагають їм запобігати.

Зв’язок між кишечником і мозком, відомий як вісь кишечник-мозок, відіграє ключову роль. Клітковина покращує здоров’я мікробіоти кишечника і знижує запалення, що сприятливо позначається на загальному самопочутті.

Які продукти додати до раціону, щоб не боліла голова:

  1. Їжте більше рослин: Овочі, фрукти, цільнозернові та бобові — відмінний джерело клітковини. Спробуйте урізноманітнити свій раціон, додаючи різні види рослин щотижня.
  2. Перекушуйте горіхами: Горст горіхів замість чіпсів не тільки корисна, а й смачна.
  3. Додайте бобові: Фасоля і сочевиця багаті на клітковину і легко включаються до різних страв.
  4. Вибирайте цілозерні продукти: Замініть звичайний хліб та крекери на цільнозернові аналоги.

Додавши ці продукти у свій раціон, ви можете знизити частоту та інтенсивність головного болю.