Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Які продукти збільшують ризик серцевого нападу, розповіли фахівці.

Які продукти збільшують ризик серцевого нападу, розповіли фахівці.

Серцевий напад відбувається, коли блокується одна з коронарних артерій (кровоносних сосудів, через які приходить кров до сердечної м’язи). Ризик серцевого нападу багато в чому залежить від раціону харчування, тому фахівці рекомендують омежити вживання деяких продуктів.

Червоне м’ясо

Вживання занадто великої кількості яловичини, баранини та свинини може підвищити ризик розвитку серцевих захворювань та діабету. Причина цього полягає в тому, що червоне м’ясо багате насиченими жирами, які підвищують рівень холестерину.

Випічка

Печиво, тістечка та кекси повинні бути рідкісними складовими раціону, оскільки вони, як правило, містять велику кількість цукру, що призводить до збільшення ваги. Крім того, випічка підвищує рівень тригліцеридів, що може призвести до сердечних захворювань. А біла мука, яка зазвичай міститься у випічці, може підняти рівень цукру в крові.

Бекон

Бекон багатий насиченими жирами, які можуть підвищити рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину, а також збільшити ймовірність сердечного нападу або інсульту. Крім того, в беконі багато солі, яка підвищує кров’яний тиск і збільшує навантаження на серце.

Продукти для здоров’я серця

Щоб зберегти здоров’я серця і знизити ризик розвитку серцевих захворювань, слід включити до рациону наступні продукти:

  • фрукти та овочі;
  • пісне м’ясо;
  • м’ясо птиці без шкіри;
  • горіхи, квасоля та бобові;
  • риби;
  • цільнозернові продукти;
  • олії на рослинній основі, наприклад, оливкова;
  • нежирні молочні продукти
  • яйця (рекомендується до шести на тиждень).

Джерело elegantwoman.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

Как улучшить качество жизни : изучать, читать, прощать.