Колір очей у людини визначається пігментом меланіном, концентрація якого з плином життя може постійно змінюватися. При цьому на це може вплинути вживання певних продуктів, кожен з яких по-своєму змінює відтінок райдужної оболочки.

Так, постійне вживання в їжу меду та горіхів надає більш світлий відтінок очей. Яскравими їх зробити багатий на залізо шпинат, а також чай з мучниці. Ці продукти також надають розслаблюючий ефект на очі.

На зміну кольору очей у великій мірі впливає вживання риби. Морепродукти багаті на всі види витаминів і мінералів, зокрема на групи В, C, A, Д, Е та К. Присутній кальцій, залізо та магній впливають на зміну кольору очей.

Теплий відтінок очей надають ромашковий чай, який паралельно знижує концентрацію гормонів стресу в крові, а також оливкова олія. Це відбувається через наявність у цьому маслі ліноленової та олеїнової кислоти, яка пом’якшує колір райдужної оболочки. Водночас, якщо вживати імбирний чай, то можна отримати неймовірний блиск в очах.

Постійне вживання гранатового соку суттєво замедлює швидкість розвитку атеросклерозу, що підвищує ризик серцевого нападу. Фахівці рекомендують для профілактики щодня випивати по кілька склянок напою, а також частіше вживати фініки.