Які волоські горіхи та арахіс забороняється вживати в їжу
Якщо говорити про орехи, то арахіс і волоські орехи є найдоступнішими та найживішими.
Однак не всі знають, що і в арахісу, і у волоських горіхів є інший бік — це їх канцерогенність.
Запліснявілий арахіс і волоські орехи містять афлатоксин.
Більшість людей зазвичай вважають, що запліснявілі орехи можна вживати в їжу і що пліснява впливає тільки на їх смакові якості.
Насправді арахіс і волоські горіхи є різновидом звичайних горіхів, і вони найбільше бояться цвілі. Тому що щойно вони запліснявіють, вони будуть містити афлатоксин.
Цей токсин не звичайний. Всесвітня організація охорони здоров’я зараховує його до канцерогенів 1 класу. Відомо, що афлатоксин у 68 разів токсичніший, ніж миш’як, і навіть окріп не може його нейтралізувати.
Оріхи, такі як арахіс і волоські орехи, містять велику кількість олії. У разі їх неправильного зберігання вони схильні до утворення цвілі та зараження афлатоксином. При цьому афлатоксин розчиняється у олії.
Цей токсин чинить сильну руйнівну дію на печінку. Згідно з деякими дослідженнями, кількість афлатоксину, що міститься в маленькому запліснявілому арахісі, достатня для детоксикації печінки протягом 40 днів.
Коли афлатоксин досягає певної кількості, це безпосередньо призводить до фіброзу печінки, цирозу. Тож шкода для людського організму чимала.
У цій ситуації необхідно викинути запліснявілі горіхи.
Якщо людина зазвичай стикається із запліснявілими орехами, необхідно викинути їх і не вживати в їжу.
Не варто намагатися заощадити гроші, думаючи, що можна їх з’їсти після замочування у гарячій воді. Незалежно від причини, запліснявілий арахіс, волоські та інші орехи не рекомендується вживати в їжу.
Іноді, якщо людина є арахіс і волоські горіхи, які мають гіркий, затхлий або пліснявий смак, то слід виплюнути їх із рота і негайно прополоскати рот водою.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!