Найвідоміші сорти зелених яблук – Семеренка та Грані Сміт. Саме в них міститься мінімальна кількість цукру, саме за це їх цінують люди, які дотримуються дієтичного харчування і прагнуть схуднути.

За вмістом витамину С або аскорбінової кислоти зелені яблука істотно обходять своїх червоних та жовтих побратимів. Зелені яблука здатні вилікувати навіть застарілий та хронічний гастрит.

В яблуках містяться витамини групи В, С, Е, Р, калій, каротин, біотин, марганець, залізо, цукор, пектині та органічні кислоти. Крім того, до складу плодів входить безліч мікроелементів: фосфор, калій, натрій, магній, алюміній, сірка, ванадій, бор, йод, нікель, молібден, хром, фтор та цинк. У яблуках міститься хлорогенова кислота, яка сприяє нормалізації роботи печінки.

Дані фрукти сприяють нормалізації роботи травної системи та шлунково-кишкового тракту, тому з успіхом застосовуються для підвищення апетиту. Рекомендується вживати в їжу зелені яблука людям при недокрів’ї, авітамінозі та зниженому рівні гемоглобіну.

Плоди вживаються при подагрі та хронічному ревматизмі, перешкоджають утворенню сечової кислоти. Цей чудовий фрукт підвищує стійкість організму до радіаційного впливу і має загальнозміцнюючу дію на організм.

Зелені яблука – відмінний дієтичний засіб при порушеному обміні речовин та ожирінні.