Якщо додати перець чилі у щоденний раціон, то можна знизити ризик смерті від серцевого нападу та інсульту.

Головна / unsorted / Якщо додати перець чилі у щоденний раціон, то можна знизити ризик смерті від серцевого нападу та інсульту.

Вчені з Середземноморського інституту неврології Neuromed в Італії определили, що часте вживання перцю чилі може допомогти знизити ризик смертності від серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.

В результаті дослідження, в якому взяли участь 23 тисячі осіб, вдалося з’ясувати, що відсоток смертності від серцевого нападу серед тих, хто регулярно вживав перець раз на тиждень, на 40% нижчий. Від захворювань судин головного мозку – на 50% нижчий. Вчені спостерігали за харчуванням учасників протягом восьми років.

«Цікавий той факт, що зв’язок між зниженням ризику смертності та раціоном харчування не встановлений, — каже керівниця дослідження Маріялаура Боначчо. — Іншими словами, хтось може слідувати здоровій середземноморській дієті, хтось інший — харчуватися не так корисно, але захисний ефект чилі поширюється на всіх них».

Лічія Яков’єлло, директор відділу епідеміології та профілактики Neuromed, говорить, що користь червоного перцю давно відображена в італійській культурі харчування

«А тепер, що підтверджується спостереженнями в Китаї та США, ми знаємо, що різні рослини роду капсикум, хоча вони вживаються у різному вигляді в різних країнах, можуть надавати профілактичний вплив на здоров’я», — зазначає Яков’єлло.

Тепер вчені планують вивчити біохімічні механізми впливу чилі на здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!