Деякі люди так сильно полюбляють сир, що не можуть без нього жити. Але вони й ненавидять його за те, що він може призвести до лишньої ваги і викликати захворювання серця, інформує sutura.org.ua
Сир — відмінний джерело кальцію, жиру та білка, у ньому велика кількість витаминів А та B12, фосфору та рибофлавіну. Якщо сир приготований зі стовідсоткового молока від тварин, які були на природному вигулі, то в ньому найбільше поживних речовин, включаючи жирні кислоти Омега-3 і витамин К2. Сир та молочні продукти можуть захищати зуби від карієсу.
У сирі з високим вмістом цвілі міститься невелика кількість кон’югованої лінолевої кислоти. Вона запобігає ожиріння, хвороби серця і зменшує запалення. Ферментовані молочні продукти на зразок йогурту та сиру позитивно впливають на серцево-судинну систему. На жаль, усі молочні продукти пастеризують за наявності високої температури, і це значно зменшує рівень деяких корисних сполук на кшталт “гарних” бактерий та ферментів.
Але деякі люди надмірно чутливі до сиру. Він містить лактозу – сахар, який не перетравлюється людьми з непереносимістю лактози. Сир є калорійним продуктом. Залежно від його сорту можна отримувати близько 100 ккал на 30 г. Також сир містить казеїн — білок з молока, що є небезпечним для людей, які мають на нього алергію. У ньому безліч жирів, а експерти пропонують обмежувати вживання насичених жирів. Також у жирі немає клітковини, через що надмірне захоплення цим продуктом може спровокувати закріп.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!