Яку користь для організму може принести пророщена пшениця
Проросла, або пророщена пшениця — не новина, не наукове відкриття, її використовували ще у стародавні часи, у людей накопичився великий досвід її застосування для профілактики та лікування. Зерно — це дрімає організм, у якого під оболонкою зберігається своєрідна енергія для продовження свого роду. Це відбувається на момент проростання — народження нової рослини.
На це природа дає найцінніше для харчування народженої молодої рослини, що в ній є: ензими та інші цінні речовини. Використовуючи проростки пшениці, ми вживаємо найважливіший продукт природи.
Ось що пише про пророщену пшеницю дослідниця Ені Вагмор: “Велика експериментальна робота, що проводилася протягом 20 років, повністю підтверджує ефективність стимулюючої дії проростків пшениці — цього природного еліксиру життя — щодо розвитку людського організму в будь-якому віку, на організацію обміну речовин і нервової системи”.
Нещодавно вченим стало відомо, що проростки пшениці — геніальні сміттярі, вони розбирають життєво небезпечні звалища та завали в організмі, забезпечуючи природну чистоту. Вони здатні розчиняти клейковину, що утворюється у кишківника, і захищають від страшного захворювання – раку.
Ось висновки вчених та натуропатів про користь вживання проростків пшениці:
- Регулюють, відновлюють та стабілізують правильну роботу життєво важливих функцій організму в будь-якому віку.
- Омолоджують та стабілізують усі системи організму.
- Розсмоктують різні новоутворення злоякісної та доброякісної природи, поліпи, фіброми.
- Збагачують дах кислородом.
- Підвищують витривалість організму до кисневої недостатності.
- Підвищують витривалість організму до холоду.
- Гасять різні інфекції та запальні процеси.
- Виводять з організму продукти життєдіяльності клітин, яд, лишній холестерин та інші шкідливі речовини.
- Підвищують імунітет.
- Повертають гостроту зору.
- Загоюють рани.
- Відновлюють волосся.
- Зміцнюють всю сердечно-судинну систему.
- Сприяють активному довголіттю.
- Нормалізують настрій людини.
Проростки всіх зерен корисні, але краще брати пшеницю, яка має у собі найбільш корисні для лікування та профілактики речовини та зручна для приготування. Нижче наведено 2 способи пророщування зерен.
Спосіб 1
Для пророщування беруть 80-100 г пшениці, промивають її у проточній воді 2-3 рази. Пошкоджені та недостиглі зерна викидають. Промиту пшеницю розстеляють кулею не більше 2-3 см у фарфоровому або іншому посуді.
Потім заливають цю пшеницю водою так, щоб верхня куля зерен тільки торкалася поверхні води. Усе це накривають марлею. Головне – забезпечити зерна вологою, повітрям та теплом – до 22 градусів.
Через 24-30 годин пшениця покаже біленькі проростки. Після того, як вони стануть завдовжки 2-3 міліметри, пшеницю потрібно обов’язково знову промити. Це і є проросла пшениця. Для зручного використання її потрібно подрібнити на м’ясорубці або у кавомолці.
Ось таку пророслу пшеницю жують — повільно й дбайливо. Наприклад, 1 чайну ложку треба жувати одну хвилину, зробивши при цьому 50-60 жувальних рухів. Це головний процес отримання організмом природного еліксиру, що утворюється у роті.
Ті, кому пророщену пшеницю жувати важко, можуть робити так: у товчену пшеницю додати 1-1,5 склянки води, розмішати до однорідної маси, потім відтиснути – буде пшеничне молоко, яке також корисне.
Спосіб 2
Увечері залити 2 ст. ложки пшениці (порція на 1 особи) і залишити на ніч. Пшеницю беруть тверді сорти. Вранці вилити воду, прополоскати зерна, знову злити воду і поставити баночку під кутом 45 градусів догори дном, попередньо накривши баночку марлею під резинку.
Оскільки зерна розмокли, вони розподіляються по стінках баночки, а марля не дає їм висипатися. За кілька годин зерна проростуть. Їх треба промити, і все. Таким чином можна пророщувати не лише зерна пшениці, а й інші зерна.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!