Яку користь для організму може принести пророщена пшениця

Головна / unsorted / Яку користь для організму може принести пророщена пшениця

Проросла, або пророщена пшениця — не новина, не наукове відкриття, її використовували ще у стародавні часи, у людей накопичився великий досвід її застосування для профілактики та лікування. Зерно — це дрімає організм, у якого під оболонкою зберігається своєрідна енергія для продовження свого роду. Це відбувається на момент проростання — народження нової рослини.

На це природа дає найцінніше для харчування народженої молодої рослини, що в ній є: ензими та інші цінні речовини. Використовуючи проростки пшениці, ми вживаємо найважливіший продукт природи.

Ось що пише про пророщену пшеницю дослідниця Ені Вагмор: “Велика експериментальна робота, що проводилася протягом 20 років, повністю підтверджує ефективність стимулюючої дії проростків пшениці — цього природного еліксиру життя — щодо розвитку людського організму в будь-якому віку, на організацію обміну речовин і нервової системи”.

Нещодавно вченим стало відомо, що проростки пшениці — геніальні сміттярі, вони розбирають життєво небезпечні звалища та завали в організмі, забезпечуючи природну чистоту. Вони здатні розчиняти клейковину, що утворюється у кишківника, і захищають від страшного захворювання – раку.

Ось висновки вчених та натуропатів про користь вживання проростків пшениці:

  1. Регулюють, відновлюють та стабілізують правильну роботу життєво важливих функцій організму в будь-якому віку.
  2. Омолоджують та стабілізують усі системи організму.
  3. Розсмоктують різні новоутворення злоякісної та доброякісної природи, поліпи, фіброми.
  4. Збагачують дах кислородом.
  5. Підвищують витривалість організму до кисневої недостатності.
  6. Підвищують витривалість організму до холоду.
  7. Гасять різні інфекції та запальні процеси.
  8. Виводять з організму продукти життєдіяльності клітин, яд, лишній холестерин та інші шкідливі речовини.
  9. Підвищують імунітет.
  10. Повертають гостроту зору.
  11. Загоюють рани.
  12. Відновлюють волосся.
  13. Зміцнюють всю сердечно-судинну систему.
  14. Сприяють активному довголіттю.
  15. Нормалізують настрій людини.

Проростки всіх зерен корисні, але краще брати пшеницю, яка має у собі найбільш корисні для лікування та профілактики речовини та зручна для приготування. Нижче наведено 2 способи пророщування зерен.

Спосіб 1

Для пророщування беруть 80-100 г пшениці, промивають її у проточній воді 2-3 рази. Пошкоджені та недостиглі зерна викидають. Промиту пшеницю розстеляють кулею не більше 2-3 см у фарфоровому або іншому посуді.

Потім заливають цю пшеницю водою так, щоб верхня куля зерен тільки торкалася поверхні води. Усе це накривають марлею. Головне – забезпечити зерна вологою, повітрям та теплом – до 22 градусів.

Через 24-30 годин пшениця покаже біленькі проростки. Після того, як вони стануть завдовжки 2-3 міліметри, пшеницю потрібно обов’язково знову промити. Це і є проросла пшениця. Для зручного використання її потрібно подрібнити на м’ясорубці або у кавомолці.

Ось таку пророслу пшеницю жують — повільно й дбайливо. Наприклад, 1 чайну ложку треба жувати одну хвилину, зробивши при цьому 50-60 жувальних рухів. Це головний процес отримання організмом природного еліксиру, що утворюється у роті.

Ті, кому пророщену пшеницю жувати важко, можуть робити так: у товчену пшеницю додати 1-1,5 склянки води, розмішати до однорідної маси, потім відтиснути – буде пшеничне молоко, яке також корисне.

Спосіб 2

Увечері залити 2 ст. ложки пшениці (порція на 1 особи) і залишити на ніч. Пшеницю беруть тверді сорти. Вранці вилити воду, прополоскати зерна, знову злити воду і поставити баночку під кутом 45 градусів догори дном, попередньо накривши баночку марлею під резинку.

Оскільки зерна розмокли, вони розподіляються по стінках баночки, а марля не дає їм висипатися. За кілька годин зерна проростуть. Їх треба промити, і все. Таким чином можна пророщувати не лише зерна пшениці, а й інші зерна.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!