Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Яку сіль потрібно їсти, повідомила дієтологія.
Надлишок солі в раціоні шкідливий – як і повна відмова від неї. Дефіцит натрію та хлору, що входять до складу цього продукту, може призвести до виникнення головних болів, запаморочень, зниження артеріального тиску та інших проблем зі здоров’ям.
За словами кандидата медичних наук, лікаря-дієтолога, найголовніше-знати міру. Безпечною кількістю солі для дорослої людини вона називає 7 г на день.
Також експерт радить вживати не звичайну, а йодовану сіль. “Ми живемо у частично ендемічній зоні, і у нас у всіх дефіцит йоду. Плюс до цього у великих містах дефіцит йоду посилюється через токсини, які є у повітрі”, – пояснює лікар.
Важливо пам’ятати: звичайна йодована сіль має дуже короткий термін зберігання. Як пояснює дієтолог, на відкритому повітрі йод швидко випаровується. Тому хорошим варіантом буде морська сіль: у ній міститься більше мікроелементів, а також речовини, які утримують йод.
Ті, хто не споживає сіль у достатньому кількості, ризикують зіштовхнутися з серйозними проблемами зі здоров’ям, але в сучасному суспільстві цього не станеться – сьогодні людина в середньому з’їдає 3400 мг натрію на день. Це може призвести до інших не менш небезпечних наслідків. Те, що у раціоні занадто багато солі, можна зрозуміти за певними ознаками.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!