Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Який мед від чого допомагає – 12 видів меду. Який краще вживати при тій чи іншій хворобі
З цією ж метою дуже корисно вживати мед спортсменам, щоб максимально швидко відновлювати витрачену енергію, інформує sutura.org.ua
За походженням розрізняють падевий, квітковий та змішані види меду.
Падевий мед буває рослинного та тваринного походження.
Падь – це солодкувата рідина, що містить цукристі речовини, які виділяються листям і погонами рослин або виробляються залозами деяких насекомих.
Всі насекомі, що виділяють падь, живляться соками рослин, тому падь, зібрана у різних насекомих, відрізняється за своїм складом та властивостями.
Падевий мед густіше за квітковий, має колір від світло-бурштинового до темно-бурого (світлий – зібрань з хвойних дерев, темний – з листяних). Його аромат виражений слабко, а смак менш приємний.
Падевий мед не шкідливий, але не володіє лікувальними якостями квіткового меду.
Квіткові види меду найбільш цілющі
Натуральний квітковий мед є продуктом переробки зібраного пчелами квіткового нектару, і тому його лікувальні властивості безпосередньо залежать від тих рослин, з яких він був зібраний.
Акацієвий мед застосовується проти кашлю і як антисептичний засіб. Мед з білої акації в рідкому вигляді майже прозорий, має приємний смак і запах квітів акації.
Мед з донника білого розріджує кров, посилює кровообіг, знімає запалення внутрішніх органів. Має відхаркувальну та заспокійливу дію.
Застосовується при лікуванні стінокардії, гіпертонії, тромбозів коронарних сосудів, при бронхіті та туберкульозі легень, ревматизмі, при застарілому кашлі, мігрені та безсонні, а також при клімактеричних симптомах і як стимулятор молока у матерів.
Буркуновий мед має високі смакові якості і тонкий аромат. Має білий, іноді світло-бурштиновий колір, приємний ніжний смак.
Гречаний мед володіє своєрідним ароматом і специфічним смаком, «ласкує горло». Цей мед темно-жовтого кольору із червонуватим відтінком.
При кристалізації він перетворюється на салоподібну дрібнозернисту або грубозернисту масу. Володіє поживними та лікувальними властивостями. Корисний для зміцнення сердечної м’язи, профілактики та лікування ішемії, стенокардії, при сердечних болях.
Каштановий мед з кінського каштана має світлий, а з їстівного – темний колір. Цей мед дуже рідкий, до того ж гірчить і має неприємний присмак.
Володіє вираженими протимікробними властивостями, рекомендується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту та почок.
Липовий мед має заспокійливу дію, лікує кашель, рятує від безсоння. Він рекомендується при грипі, катарі бронхів, запаленні кишечника та січового міхура.
Липовий мед є одним з кращих сортів меду, він володіє сильним і приємним ароматом, власним специфічним смаком, який легко розпізнається навіть у суміші з іншим медом.
Колір меду білий, іноді абсолютно прозрачний, нерідко світло-бурштиновий, рідше жовтуватий або зеленуватий.
М’ятний мед має болезаспокійливу, загальнозміцнюючу, антиспастичну дію, покращує травлення, приймається також при дискінезіях жовчного міхура та шлунково-кишкового тракту.
Мед з м’яти має запах цього рослини, колір від янтарного до іржаво-червоного.
Конюшиновий мед надає сечогінну, відхаркувальну дію, є добрим засобом проти проносу.
Конюшиновий мед збирається пчелами з клевера повзучого, має в більшості випадків світлий і світло-бурштиновий колір, має своєрідний смак і аромат.
Мед з різнотрав’я з суріпкою незамінний як загальнозміцнюючий засіб. Він чудово регулює роботу кишечника, робить сприятливий вплив на печінку, є хорошим антисептиком при шкірних захворюваннях.
Мед, зібрання з дерев хвойних порід, чудово допомагає при хворобах дихальних шляхів та сечовивідної системи Надає антисептичну, протизапальну та заспокійливу дію.
Цей мед відрізняється своєрідним смолистим смаком та ароматом.
Тютюновий мед виробляється в місцях, де культивують табак.
Його колір нагадує какао і має специфічний запах і різко виражений присмак табаку, тому в їжу його не вживають. Зазвичай його використовують лише для ароматизації табаку, оскільки він має слабку протимікробну дію.
Змішаний мед виходити при переробці пчелами нектару, зібраного з різних рослин. Зазвичай такий мед називають за місцем його збирання: лісовий, степовий, луговий, гірський.
Луговий мед виходити з нектару лугових квітів: одуванчиків, грициків, чебрецю, дикої герані, клевера.
Буває від світло-жовтого до темно-жовтого кольору, має приємний аромат та сладкий смак.
Володіє високими живильними та лікувальними властивостями, пом’якшує кашель, протизапальну та болезаспокійливу дію.
Дуже корисний мед у стільниках, оскільки разом з медом в організм надходять витамини, які містяться у воску, до того ж віск благотворно впливає на зуби і ясна.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!