Якими корисними властивостями володіє жовтий чай та як їх зберегти при заварюванні

Головна / unsorted / Якими корисними властивостями володіє жовтий чай та як їх зберегти при заварюванні

Більшість людей звикли вибирати між зеленим та чорним чаєм. Але в реальності існує величезна різноманітність сортів чаю. У Європі найбільш популярними вважаються чорні сорти, а ось у Піднебесній надають перевагу жовтому чаю. Це дійсно підбадьорливий напій, який має унікальні цілющі властивості. Сьогодні купити жовтий чай можна і в нашій країні.

Особливості жовтого чаю

На перший погляд, жовтий чай зовні нічим не відрізняється від одного з сортів зеленого чаю. Однак між їх смаковими якостями різниця дуже помітна. Жовтий чай має виражений аромат, який виходить внаслідок особливого прожарювання листя. Приємний бархатний смак сприяє створенню комфортної атмосфери під час чаювання.

Жовтий чай відрізняється також рівнем ферментації. Серед жителів Китаю різновиди жовтого чаю вважаються елітними, оскільки для отримання продукту застосовуються лише бруньки, а в деяких випадках молоде листя, якщо воно знаходиться в ідеальному стані. Цьому напою віддавали перевагу імператори, а методику виготовлення протягом багатьох років не розкривали для простих людей.

Цілющі властивості

У ході виготовлення жовтого чаю використовується легка ферментація, завдяки чому унікальний склад листя практично не змінюється.

Користь слабоферментованого чаю:

  • вміст великої кількості поліфенолів та вітамінів;
  • покращення роботи імунної системи;
  • позитивне вплив на роботу пам’яті;
  • ефективний антидепресант та стимулятор функціонування центральної нервної системи;
  • підвищення рівня гемоглобіну;
  • примочки з жовтого чаю сприяють відновленню шкіри після опіків;
  • захист від розвитку карієсу;
  • натуральний спазмолітик;
  • нормалізація гормонального тла.

Хоча жовтий чай справді має величезну кількість позитивних властивостей, важливо не перестаратися. Споживання напою у дуже великих кількостях викликає порушення сну, тошноту та підвищену активність. Фахівці радять обмежуватися 3-4 чашками жовтого чаю протягом дня.

Заварювання

Для збереження корисних властивостей чаю дуже важливо належним чином його заварювати. Для цього використовують воду температурою від +66 до +85 °C. Застосування крутого кип’ятку зробити напій гірким та малокорисним. Для заварювання краще взяти чайник зі скла, кераміки або фарфору. Рекомендований обсяг чаю – 3 грами на 150 мл гарячої води.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!