Японські вчені знайшли спосіб запобігти жировій хворобі печінки

Головна / unsorted / Японські вчені знайшли спосіб запобігти жировій хворобі печінки

Рак печінки через надмірне накопичення жиру у печінці зростає у багатьох країнах. Щоб змінити цей сумний стан речей, важливо покращити прогноз неалкогольної жирової хвороби печінки. Найчастіше причиною ожиріння печінки є переїдання та малорухливість. Жирна печінка покращується за рахунок меншої кількості їжі, більшої кількості фізичних вправ та зниження маси тіла.

Дослідницька група на чолі з аспірантом Університету Шиншу Фанпіном Цзя запитала: “Може менше споживання їжі придушити рак печінки, викликаний ожирінням печінки?”

Міжнародна дослідницька група на чолі з медичною школою університету Шиншу змогла показати, що скорочення споживання їжі на 30% або прийом їжі доти, доки ви не насититесь всього на 70%, ефективно знижує ймовірність розвитку раку печінки через ожиріння печінки.

Жирна печінка-поширене захворювання, яке може призвести до цирозу та раку. Команда наблюдала частоту виникнення жирових опухолей печінки, пов’язаних із печінкою, у мишей з основним геном вирусу гепатиту С і продемонструвала зниження захворюваності на рак печінки з 41% до 8% за 15-місячний період просто за рахунок обмеження у харчуванні.

Зменшення споживання їжі пригнічує проліферацію клітин, окислювальний стрес/стрес ER, запалення, старіння та передачу сигналів інсуліну, одночасно збільшуючи аутофагію. Запалення та окислювальний / ER стрес створюють в організмі среду, яка сприяє розвитку аномальних клітин.

Доцент медичного факультету Університету Сінсю Наокі Танака, автор дослідження, сподівається викорінити цироз та рак печінки через ожиріння печінки шляхом надання персоналізованих дієтичних рекомендацій та пропаганди привычки харчування доти, доки ви не будете ситі всього на 70%.

Джерело

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!