Єдиний інгредієнт виявився здатний убити корисну властивість чаю
Чай є іншим за популярністю напоєм у світі, поступаючись тільки воді. Вчені продовжують відкривати все нові властивості у цього напою, доводячи його користь для здоров’я.
Зокрема, дослідження виявило переваги вживання чорного та зеленого чаю. Враховуючи, що минулі дослідження підтвердили здатність їх антиоксидантів боротися з раком та покращувати здоров’я серцево-судинної системи, група вчених з Каліфорнійського університету вирішила перевірити, чи можуть ці напої викликати розширення кровеносних сосудів та знизити тиск.
В результаті було виявлено, що два поліфенолі активують ген KCNQ5, який регулює нервну активність і запобігає звуженню судин.
Проте є щось, що зводити нанівець усе корисне дію чаю. Йдеться про молоко, яке люблять додавати у напій багато людей по всьому світу. З’ясувалося, що молоко пригнічує активацію гена KCNQ5 і, як наслідок, заважає зниженню кров’яного тиску.
Проте вчені підкреслили, що саме собою молоко таким ефектом не володіє. Властивість активується лише у поєднанні з чорним чаєм.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!