Іспанські дієтологи розповіли, що робить каву шкідливою

Головна / unsorted / Іспанські дієтологи розповіли, що робить каву шкідливою

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має низку корисних властивостей, але з’їдається разом з ним некорисна їжа лишає напій його позитивного ефекту. За словами, каву роблять шкідливим цукор і булочка, яка повна швидких вуглеводів.

Іспанські дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріше корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки та простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Нещодавні дослідження вказали на зв’язок прийому кави та покращення стану серцево-судинної та цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення найважливіших органів кислородом стає більш істотним.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його вредним для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно впливає на властивості напою, стверджують експерти.

“Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор та випічка, з якими ми його п’ємо”, – сказавши з цього приводу Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинного кави. Фахівці пояснили, що через глибоке перероблення в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає низку вчених, негативно впливає на здоров’я, може діяти як канцероген.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!